Part hest/pony Tougaard

Går du til elevundervisning på Tougaard, har du mulighed for at få part på en pony/hest udenfor undervisningen.  

Når du lejer en part på en hest eller pony på Tougaard, har du nogle rettigheder og forpligtigelser:

 

Rettigheder:

Har du part på en hest har du førsteret på denne på holdundervisning. De dage man har part, har man hesten/ponyen som sin egen, når den ikke deltager i undervisning. Det vil sige, man må ride og hygge med hesten. Fx nusse og flette, vaske hove, gå og græsse med den mv. Man må ride den det, som det svarer til en alm undervisningstime. Dvs skridte først i 10-15 min, derefter veksle mellem skridt, trav og galop i 30-35 min, hvorefter man skridter af i 10-15 min.  Det er vigtigt med skridtpauser. Hvis man er godkendt til det af Janne, må man ride på tur samt let springning.

Forpligtigelser:

De dage man har part, har man pligt til at tilse og ordne ponyen/hesten. Er man en dag forhindret giver man Janne besked. Man skal strigle hesten grundigt og rense hove før og efter sin ridetur, samt evt. vaske sveden af bagefter. Bidet skal skylles hver gang, og der skal ryddes op og fejes på striglepladsen. 

Priser gældende fra 1.9.2020:

1 dag pr uge: 350,- kr./måned

2 dage pr uge: 600,- kr./måned

Man betaler månedsvist forud og der er opsigelse løbende måned + en måned.

Det er Janne, der har opsyn og ansvaret for hesten/ponyen og Janne vurderer om hesten trives optimalt samt vurderer, hvilke heste der passer til hvilke ryttere. Det er Janne, der godkender en til at have part på en pony/hest.

Når man opholder sig på Tougaard følger man de generelle regler for stedet. (Disse hænger i ridehallen)

Vigtigt: Der er ikke opsyn med rytteren udenfor undervisningen, så man opholder sig på Tougaard på eget ansvar og er man under 18 år, er man på Tougaard på forældrenes ansvar.