Holdbeskrivelser:

På alle hold lægger vi vægt på hele oplevelsen med og omkring hestene. Man skal som minimum selv strigle og sadle op/af enten før eller efter rideundervisningen. På begynderholdene og miniholdene er underviseren altid til stede og hjælper til. På den måde bliver man tryg i at omgås ponyen og eleverne elsker at få mulighed for at nusse og hygge med ponyerne i stalden.

På alle hold inddrager vi teori i undervisningen og bruger ofte redskaber som kegler, flag, bomme og små spring. Vi laver små udfordringer som miljøtræning, stafet og ponygames alt efter hold og niveau.

Det er vigtigt at eleven, uanset alder eller niveau, får en tryg ridetime samt omgang med ponyerne, og det skal være både sjovt og hyggeligt for både eleverne og ponyerne at gå til ridning på Tougaard.

Her er plads til alle uanset alder, niveau og ambitioner.

 

Vi tilbyder følgende hold på Tougaard:

Minihold:

For de mindste helt nye ryttere. Her har vi fokus på tryghed og tillid og leg på og med hesten. Vi laver balanceøvelser, tillidslege og hygge med ponyen. Det er her rytteren får deres første oplevelser med ponyer. Undervisningen foregår i skridt og trav. Eleven tager sin mor/far/søster/? med som trækker eller vi tilbyder en hjælper.

Max 6 elever på holdet.

Begynderhold:

Her lærer vi skridt, trav og galop og finder rytme og balance på ponyerne. Vi lærer de grundlæggende øvelser som slangegang, skråt igennem, volte tilbage mv. Vi laver balanceøvelser og øver opstilling.  

Max 6 elever pr hold

Let øvede:

Her kan eleven ride skridt, trav og galop så vi udfordrer med tempovekslinger, mindre volter, linjer uafhængigt af hinanden mv.

Max 6 elever pr hold

Øvede:

Her udfordrer vi med mere selvstændig ridning. Eleverne kan her det grundlæggende og vi udfordrer med øvelser som schenkelvigninger, versader, traversader alt efter ønsker og niveau. Her kan vi også virkeligt give den gas med ponygames da eleverne her har opbygget god balance og fornemmelse for ponyen.

Max 6 elever pr hold.

Øvede v. berider Uffe Nietske

Samme som øvede.

Max 4 elever pr hold.

Voksenhold , tantehold og herrehold:

Her varierer og tilpasser vi undervisningen efter rytternes ønsker og niveau. Vi både hygger og rider seriøst. Der er plads til både snak og en masse ridning.

Max 6 elever pr hold.

Familiehold: (Dette hold tilbydes ikke PT)

På dette hold kan familier nyde ridesporten sammen. Voksne og børn ride sammen og vi udfordrer med konkurrencer, balancetræning, dressurøvelser og meget mere. Målet er at vi har det sjovt på tværs af alder og generationer.

Max 6 på hvert hold.

 

For at gå til spring skal man som minimum gå på et andet elevhold og man skal godkendes af sin underviser for at gå på et springhold.

For at have part på en pony/hest skal man som minimum gå på et hold udover part-dagen og man skal godkendes af sin underviser for at have part.

 

Holdplan

Dag

Tid

Hold

Alder

Underviser

Mandag

10-11

Dressur voksne

 

18-99

Janne

Mandag

16-17

Begynderhold børn

6-13

Janne

Mandag lige uger

18-19

Dressur øvede børn

 

10-15

Uffe

Tirsdag

16-17

Dressur let øvede

 

8-13

Janne

Tirsdag

18-19

Dressur øvede

 

10-15

Janne

 

 

 

 

 

 

Onsdag ulige uger

 

19-20

Dressur øvede voksne

 

18-99

Uffe

Torsdag

16,15-17.15

Spring let øvede

 

8-14

Anne

Lørdag

 

9-9.45

Minihold

4-9

Janne

Lørdag

 

9.45-10.30

Minihold

4-9

Janne

Lørdag

11.15-12.00

minihold

 

4-9

Janne

Søndag

14-15

Bomtræning/

miljøtræning

 

0-99

Janne

Anne

Ida